SANLAB Learning Technologies
TR
|
EN

Mutlu Müşteriler

5/5
"Simülasyon teknolojisi ile çok sayıda kaynakçı ve operatör yetiştirdik."

 "Sanayi içinde bir eğitim kurumu olduğumuzdan öğrencilerin teorik eğitim haricinde uygulamalı eğitim de görmesi gerekiyor. Araştırmamız sonucunda Türkiye’de bu noktada bize takviye yapabilecek yerli çözümlerle karşılaştık. Kaynak ve CNC simülatörlerinin vasıtasıyla öğrenciler simülasyon üzerinde pratik yaptı. Öğrenciler simülasyonlar ile yapılan pratiğin ardından gerçek makine kullanımında da büyük bir başarı gösterdiler. Kısa sürede birçok kaynakçı ve CNC operatörü yetiştirdik ve bu kişiler sanayide istihdam edildi."

Prof. Dr. Nigar Yarpuz BOZDOĞAN
- ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ ADANA OSB TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRÜ
5/5
“Eline makine almamış kişileri 50 günde kaynakçı yaptık.”

"Kaynak simülatörü ile öğrencilere, eğiticilere ve aynı zamanda dezavantajlı gruplara eğitimler verdik. İŞKUR ile ortak çalışmamızda kaynak simülatörleri sayesinde birçok kişinin meslek sahibi olmasını sağladık. Bu eğitim programı ile 50 gün 120 saatlik bir eğitimin ardından katılımcılar profesyonel kaynakçı oldu. TOBB MEYBEM Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezleri A.Ş. tarafından yapılan ve çok zorlu geçen sınavlara tabi tutulan kişiler kaynakçı sertifikasını başarılı bir şekilde aldı. Şunun altını çizmek istiyorum. Eline kaynak makinesi almamış kişilerin simülasyon teknolojisi ile 50 günlük bir eğitimin ardından kaynakçı olmasından ve istihdam edilmesinden bahsediyoruz."

Sehel SERİNTÜRK
- ANTALYA OSB EĞİTİM VE KALİTE MÜDÜRÜ
5/5
“Köy köy gezerek her öğrenciye dokunuyoruz.”

"Sanayici ve iş dünyası ara eleman değil kalifiye-ana eleman bekliyor. Bunun için eğitimciler olarak meslek liselerimizi güçlendirmemiz lazım. Bunu sağlamaya yönelik bir eğitim süreci olmazsa olmaz. Eğitimde erişilebilirliği sağlamak için öğrencilerimize ve bireylere yönelik eğitim teknolojileri kullanımının artırılması gayreti içerisindeyiz. Bunun erken yaşta başlaması gerektiğini düşünüyoruz. Buradan hareketle bölgemizde bir proje gerçekleştirdik. Bu proje kapsamında bölgemizde şu anda markalaşmış olan KENDİNYAP atölyelerini kurduk. Mevcut dijital dönüşüme yönelik olarak gerçekleşen sanayide veya farklı sektörlerdeki makinaların kullanımı noktasında da eğitim teknolojilerinin önemli olduğunu düşünüyoruz. Kurulan sabit atölyelerin yanında mobil KENDİNYAP atölyeleri, köy köy gezerek her öğrenciye dokunabilmemize ve çocukları geleceğin mesleklerine hazırlamamıza katkı sunuyor."

Metin YALÇIN
- AFYONKARAHİSAR İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ
5/5
"Simülatör, eğitim maliyetlerini ciddi oranda düşürdü."

"Eğitim ve öğretimde sanal kaynak simülatörünün kullanılması öğrencilere farklı kaynak yöntemleri ile çalışma, farklı birleştirme metotlarının kullanma ve farklı kaynak pozisyonlarını uygulayabilme imkanı sunabiliyor. Eğitim ve öğretimde sanal kaynak simülatörünün kullanılması öğrencilere farklı kaynak yöntemleri ile çalışma, farklı birleştirme metotlarının kullanma ve farklı kaynak pozisyonlarını uygulayabilme imkanı sunabiliyor. Oluşturduğumuz simülasyon laboratuvarında çağın gereksinimine uygun yenilikçi ve ileri teknolojik eğitimler sayesinde; iş güvenliği riski neredeyse sıfıra indirilirken kaza riski ortadan kaldırılmış oldu. Ayrıca yakıt maliyeti, iş makinesi için gerekli olan bakım maliyeti ve ekipman hasarı gibi olası giderlerden de kurtulmuş olduk. Proje sayesinde okulumuz makine teknolojileri öğrencileri, kendi alanları haricinde beko-loder iş makinesi operatörü eğitimi de alarak daha kalifiye eleman haline geldi. Piyasanın ihtiyaç duyduğu bu alanda istihdam artışı olmasını bekliyoruz."

Murat TÜLÜMEN
- KARABÜK MESLEKI VE TEKNIK ANADOLU LISESI OKUL MÜDÜRÜ
5/5
"Çocuklar geleceğin teknolojileri ile nitelik eleman olarak yetiştiriliyor."

"’Türkiye'de ilk olan elektrikli araçlar sanal simülatörü projesi ile geleceğin teknolojilerinden olması beklenen elektrikli araçlar için yetkin personel yetiştirilmesinin eğitim ve sanayi ayağı oluşturulacak. Bu kapsamda yetiştirilecek öğrenciler, kalifiye tekniker olarak elektrikli araç üretim ve satış sonrası hizmetlerinde çalışabilecek. Ayrıca bu proje ile sanayide çalışan ara elemanlara da kendini bu laboratuvarda geliştirme imkânı sağlanacak. Kaynak simülatörleri öğrencilerin hem eğitimine katkı sağlayacak hem de imalat sanayisindeki teknik bilgi ve becerilerini geliştirecek. Kaynak makinesini uzmanlık seviyesinde kullanabilen nitelikli elemanların olması bölgenin sosyo-ekonomik gelişimine katkı sağlayacak."

Dr. Öğretim Üyesi Necati ÖZBEY
- MALATYA OSB MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRÜ